Lakrits

Här kommer Lakrits

På flera sätt, på flera plan.

Salt Lakrits dollar pengar

 

Så varför inte börja med att bilda oss kring Lakrits och lakrits som godis, eller som, medicin för den gottesugna gottegrisen gottfinnande.

 

Lakrits och ju längre vi går desto snurrigare blir det. För från atom till planet så snurrar det.

 

Därför finns det ocks åmer fyrkantigheter som fyller på själva godiset i lakrits maude-ellen.

Det gäller att ha koll och se till att stopp kolan i rätta lakrits burken, för det är lätt att gå vilse i den stora godisbutiken.

Vi vill heller inte bli som hypermoderna abstrationiser utan bromsar gärna upp med full ABS traction inför den stora gamla heliga godisbilen som hör och hhäpna kommer i klassisk tappning med en smak av saltlakrits. Vad kan vara mer klassiskt än våra älskade godisbilar, de undrar nog många som sitter där utan ens en enda tom godispåse att lukta i när det går mot sommaren och önskevinden börjar piska daggen av ogräset. Bilarna väser sakta utanför och långt långt därborta så sussar motorvägstrafiken in en och en med sin sakta swishande melodishet.

Att drömma är det bästa jag vet ... var det sista vi kunde läsa innan drömmarna blev för djupa och vi fick välja mellan djupet av drömmen eller att inse att drömmen är vad som grundlägger vakenheten. Och att sömnen kommer precis som en dröm.

 

 

 

 

28 Dec 2015